SON DAKİKA

Taşova Gazetesi
Kurukafa

TARİHE TANIKLIK EDEN ŞEHRİMİZDE ANTİK KALINTILARIN BULUNDUĞU ZEUS ALTARI’NDA İNCELEMELERDE BULUNULDU

TARİHE TANIKLIK EDEN ŞEHRİMİZDE ANTİK KALINTILARIN BULUNDUĞU ZEUS ALTARI’NDA İNCELEMELERDE BULUNULDU
Bu haber 09 Temmuz 2018 - 8:07 'de eklendi ve 1.204 views kez görüntülendi.
Valimiz Dr. Osman VAROL ilimizin Merkez ilçesine bağlı Yassıçal Köyünde bulunan, Zeus Altarı ve Nekropolü olarak rivayet edilen bölgede gezi ve incelemelerde bulundu. Valimize İl Jandarma Komutanı Selami AKŞİT, iş adamı Sercan GÜNER ve Yassıçal Köy Muhtarı Cihan BAYRAM eşlik etti.
Pagan tanrılarının baş tanrısı olan Zeus adına yapılmış büyük bir sunak olarak inşa edilen yapının Helenistik dönemde inşa edildiği, Roma döneminde geliştirildiği belirlenmiştir. Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun 5458 sayılı kararıyla bölge birinci dereceden sit alanı ilan edilerek koruma altına alınmıştır.
MÖ 2. yüzyılda inşa edildiği belirlenen kalıntılarda gezi ve incelemelerde bulunan Valimiz tarihi kalıntıların durumu hakkında bilgiler aldı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA